cat familie

cat rust

cat kids

duits

engels2

buttons kamperen2buttons stacaravan2buttons chalet1buttons bungalowtenthuren

Geocaching in Drenthe op de Hondsrug

Hou je van een uitdaging, dan is geocaching op de Hondsrug wat jij zoekt. Bij geocaching ga je met behulp van je GPS op zoek naar verstopte caches. Deze caches zitten verstopt in afgesloten boxen samen met een logboek en soms ook een camera. Omdat geen cache hetzelfde is, maakt het dit spel extra uitdagend. Op de Hondsrug liggen vele caches verstopt. Je kunt tijdens het zoeken uiteraard heerlijk genieten van de mooie omgeving van de Hondsrug.

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.

De bedenker van de cache bepaalt met de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Je leest over de cache en met behulp van de coördinaten ga je op zoek naar de cache ('schat'). Als je de cache gevonden hebt, kun je dat melden op de speciale cache-pagina.

Bekijk alvast de video om te zien hoe leuk geocaching is.

Alles over geocachen

Hoe begin je met geocaching op de Hondsrug

Als eerste zorg je voor een GPS of een App op je telefoon. Daarna registreer je je bij geocaching.com en kun je direct op zoek gaan naar caches bij jou in de buurt!
Als je een paar leuke caches hebt gevonden noteer of print je de gegevens zoals locatie en bijzonderheden. Gewapend met je GPS of telefoon en de gegevens ga je op jacht naar de schat, vaak leuk verstopt op een mooie plaats. Aan de hand van de opgegeven coördinaten wordt je naar een plek geleid, binnen een cirkel van 5 meter ligt de cache goed verstopt.
Zo'n cache kan groot of klein zijn, maar heeft altijd een logboekje, om je bezoek te noteren. Als de cache wat groter is kunnen er ook leuke ruilspulletjes in zitten! Nadat klaar bent met de cache, zorg je ervoor dat het weer net zo goed verstopt is en kun je op jacht naar de volgende cache!
Via internet kun je je gevonden schat ook noteren op de website van geocaching.com, zo laat je andere mensen zien dat jij de cache hebt gevonden.

Wat voor soort caches zijn er

Eigenlijk zijn er drie soorten die we hier even kort uitleggen:

Traditionele cache
De eerste cachesoort is de traditionele cache en die kan die veel verschillende vormen hebben. Dit type cache is verstopt op de coördinaten die je op de cachepagina kan vinden. Er zitten geen puzzels in en je hoeft ook niet via meerdere punten te zoeken.

Multi-cache
Een Multi Cache (vaak afgekort tot Multi) is een cache die bestaat uit een tocht langs verschillende coördinaten. Tijdens deze tocht kan je informatie verzamelen die nodig zal zijn om de uiteindelijke cache te vinden. Een Multi is bedoeld om de schatzoeker via meerdere GPS coördinaten naar de eindcache te laten lopen. Bijvoorbeeld een leuke tocht langs bijzondere punten. De wijze waarop de route afgelegd moet worden, kan zo divers zijn, soms is het eenvoudig, een andere keer ingewikkeld

Mystery Cache
De Mystery Cache (vaak afgekort tot Mystery) of puzzelcache is het vangnet voor caches dieniet onder een van de andere types vallen. Hieronder vallen caches waar je eerst (thuis) raadsels moet oplossen of op zoek moet naar dingen voor je op zoek kan naar de echte cache en het logboek. Ook hier zijn er weer makkelijke en moeilijke caches. De meeste Mystery‟s kan je echter via internet of door logisch nadenken wel oplossen.

Hoe nu verder?

Als je zelf een GPS hebt of deze gaat installeren op je telefoon kan je meteen van start, nadat je bent geregistreerd op de website van Geocaching.com. Bedenk een leuke naam en je kan beginnen.

Heb je geen GPS? Op de receptie van Camping de Hondsrug zijn GPS apparaten te huur, hiermee kan je direct al je GPS jacht beginnen! Als je wilt Geocachen, krijg je er ook direct een boekje bij met daarin de leukste caches in de buurt.

Geocachen op vakantie

Combineer geocachen met een vakantie op Camping de Hondsrug

Ontdek tijdens je vakantie op de Hondsrug eens op een originele manier de omgeving en ga op zoek naar een cache. Op de website van www.geocaching.com kun je zien welke caches er in de directe omgeving liggen van Camping de Hondsrug. Na een dag zoeken kun je op de camping genieten van alle faciliteiten van de camping. Neem een duik in het zwembad, of kom een hapje eten in het eetcafé.

Linken

En verder?

Over geocachen is nog véél meer te vertellen! Gelukkig zijn er andere mensen die dat heel goed kunnen, kijk hieronder waar je meer informatie kan vinden:

Met dank aan de volgende bronnen:

chalet huren camping de hondsrug camping met zwembad kamperen drenthe camping de hondsrug kamperen drenthe camping de hondsrug familiecamping drenthe kamperen drenthe

Voordelig op vakantie

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Naam:
E-mail adres:
 

5 redenen voor een vakantie op Camping de Hondsrug

  • Kamperen op maat
  • Diverse soorten verhuuraccommodaties
  • Binnen- en buitenzwembad met waterglijbaan
  • Vele speelmogelijkheden voor de kinderen
  • Gelegen in een prachtige omgeving met bos, heide en water

Of u nu op zoek bent naar een familiecamping of ultieme rust, Camping de Hondsrug biedt het allemaal!

footer pijl omhoog

Volg ons

facebooktwittergoogleyoutube2

Aangesloten

Praktisch

Goed om te weten

De camping is geopend tot en met 30 september.
De receptie is geopend:

Ma t/m Do: 9.00-12.30 & 13.30-17.00

Vrij t/m Zo: 9.00-12.30 & 13.30-18.00

Aangepaste openingstijden:

Wo 12 december: 9.30 - 12.00 & 13.30 - 16.30

Di 13 december: 9.30 - 12.00 & 13.30 - 15.00

Vanaf 7 januari 2019:

Ma t/m Do: 9.00-12.00 & 13.30-16.30

Vrij: 9.30-12.00

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.