Geocaching in Drenthe op de Hondsrug

Hou je van een uitdaging, dan is geocaching in Drenthe op de Hondsrug wat jij zoekt. Bij geocaching ga je met behulp van je GPS op zoek naar verstopte caches. Deze caches zitten verstopt in afgesloten boxen. Omdat geen cache hetzelfde is, is het spel extra uitdagend. Vind jij de cache?

 

Alles over geocaching in Drenthe

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, mogelijk een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.

De bedenker van de cache geeft de precieze coördinaten van de schuilplaats door, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Met behulp van deze coördinaten ga je op zoek naar de cache ('schat'). Als je de cache gevonden hebt, kun je dat melden op de speciale cache-pagina.

Begin je avontuur geocaching in Drenthe:

  • Maak van je smartphone een GPS en download één van de vele navigatie apps;
  • Registreer je op geocaching.com;
  • Zoek direct de caches op de Hondsrug!

Onze tip: Heb je geen GPS? Op de receptie van Camping de Hondsrug zijn GPS apparaten te huur, hiermee kun je direct je GPS jacht beginnen! Als je wilt Geocachen, krijg je er ook direct een boekje bij met daarin de leukste caches in de buurt.

Geocaching in Drenthe: alle soorten caches

Er zijn drie soorten die we hier even kort uitleggen:

Traditionele cache
De eerste cachesoort is de traditionele cache en die kan die veel verschillende vormen hebben. Dit type cache is verstopt op de coördinaten die je op de cachepagina kan vinden. Er zitten geen puzzels in en je hoeft ook niet via meerdere punten te zoeken.

Multi-cache
Een Multi Cache (vaak afgekort tot Multi) is een cache die bestaat uit een tocht langs verschillende coördinaten. Tijdens deze tocht kun je informatie verzamelen die nodig zal zijn om de uiteindelijke cache te vinden. Een Multi is bedoeld om de schatzoeker via meerdere GPS coördinaten naar de eindcache te laten lopen. Bijvoorbeeld een leuke tocht langs bijzondere punten. De wijze waarop de route afgelegd moet worden, kan zo divers zijn, soms is het eenvoudig, een andere keer ingewikkeld

Mystery Cache
De Mystery Cache (vaak afgekort tot Mystery) of puzzelcache is het vangnet voor caches dieniet onder een van de andere types vallen. Hieronder vallen caches waar je eerst (thuis) raadsels moet oplossen of op zoek moet naar dingen voor je op zoek kan naar de echte cache en het logboek. Ook hier zijn er weer makkelijke en moeilijke caches. De meeste Mystery‟s kan je echter via internet of door logisch nadenken wel oplossen.

Combineer geocaching in Drenthe met een vakantie op Camping de Hondsrug

Ontdek tijdens je vakantie op de Hondsrug eens op een originele manier de omgeving en ga op zoek naar een cache. Op de website van www.geocaching.com kun je zien welke caches er in de directe omgeving liggen van Camping de Hondsrug. Na een dag geocaching in Drenthe op de Hondsrug kun je op de camping genieten van alle faciliteiten van onze camping. Neem een duik in het zwembad of kom een hapje eten in ons eetcafé.

En verder?

Over geocaching in Drenthe is nog véél meer te vertellen! Gelukkig zijn er andere mensen die dat heel goed kunnen, kijk hieronder waar je meer informatie kan vinden:

Met dank aan de volgende bronnen: