Fietsen in Drenthe

Door de geweldige ligging van onze camping kun je in de omgeving veel fietstochten maken. Het fietspadennet van Drenthe bestaat uit vele honderden kilometers dus je hebt de keuze uit veel verschillende fietsroutes.

Op de website van Drents landschap, Fietsprovincie en MTBroutes vind je meer informatie over fietsen in Drenthe.

Verken al fietsend de provincie

Drenthe is een veelzijdige provincie met een grote diversiteit aan natuur. Het ene moment fiets je door dichte bossen en het volgende moment word je omgeven door prachtige heidenvelden. Dit zorgt ervoor dat elke route leuk en uitdagend is om te fietsen.

Ook is het mogelijk om door de nationale parken en natuurgebieden van Drenthe te rijden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Nationaal Park Drents- Friese Wold of natuurgebied de Hondsrug. 

Een aantal routes laten je niet alleen de bijzondere Drentse natuur verkennen, maar brengen je ook langs verschillende musea en culturele hoogtepunten. Denk hierbij onder andere aan de Hunebedden en de schaapskooi.

Plan uw fietsroute

Op de website van route.nl staan diverse prachtige fietsroutes door de omgeving.

Klik op onderstaande plaatje om zelf een mooie fietsroute samen te stellen met knooppunten.

1

 

Fiets- en wandeltochten

De camping is een ideaal uitgangspunt voor het maken van prachtige fiets- en wandeltochten. Drenthe heeft een uitstekend fietspadennet van ca. 400 km. Zie ook: www.drentslandschap.nl/wandelen-en-fietsen en www.drenthe.nl/nl/fietsen-wandelen/fietsen.

Fietsknooppuntennetwerk

Met behulp van dit systeem kun je zelf je route samenstellen. Je bepaalt zelf op welk knooppunt je wilt beginnen en stippelt op internet of via een gekochte kaart een route uit. Je noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad.

2

 

Fiets 4-daagse

Een jaarlijks terugkerend fietsevenement. Geschikt voor de hele familie, maar er zijn ook routes voor de fanatieke ATB- en toertochtdeelnemers. Zie ook: www.fiets4daagse.nl.

MTB Routes

Actief met de mountainbike de bossen verkennen, kan bij uitstek direct vanaf de camping. De gevarieerde paden en diverse MTB routes laten de geweldig mooie omgeving zien, terwijl je ook nog aan je conditie werkt. Voor kant en klare routes kun je ook kijken op mtbroute.nl.