Uitjes met kinderen

Het Rijk der Kabouters
Het Rijk der Kabouters is uitstekend geschikt voor een leuk uitje voor peuters en kinderen tot ongeveer 8 jaar. Je vindt hier geen schreeuwende attracties maar een rustig familiepark met een leuk kabouterbos en een speeltuin met veilige speelattributen waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. In het kabouterbos is een wandeling uitgezet over de kronkelpaadjes door het woongebied van de kabouters.

Zie ook www.rijkderkabouters.nl

Klimpark Outdoor Grolloo
Verlaat de vaste grond om een ontdekkingstocht op hoogte te gaan maken. Klim van boom naar boom, via balkjes, planken, netten, kabels en tonnen. Zwier met de kabelbaan wel 131 meter over een recreatieplas. Doorzettingsvermogen, behendigheid en durf worden op de proef gesteld. Maar misschien wel het belangrijkste van alles: Het is gewoon leuk.

Zie ook: www.outdoorgrolloo.nl

Boomkroonpad
Na een spannende wandeling door de toppen van de bomen kunnen kinderen eindeloos spelen in het speelbos. Er is ook een leuke speurtocht uitgezet, er kunnen hutten gebouwd worden, een tocht met De Bospaardentram gemaakt worden en nog veel meer. Lees meer over het boomkroonpad.

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe
In Ruinerwold vind je Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe. De binnen- en buitenspeeltuin met een ‘boerderijthema’ is een waar paradijs voor de kinderen. Naast kinderboerderij is De Drentse Koe ook een speelboerderij. Geniet hier van de Drents Koe IJs: zelfgemaakte ijs bereid met verse melk!

Sprookjeshof in Zuidlaren
Een bezoek aan het speelpark, het sprookjespark en de kinderboerderij is voor kinderen een belevenis en onvergetelijk. Zie ook: www.sprookjeshof.nl

Kabouterland in Exloo
In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Zie ook: www.kabouterland.nl

Wildlands Adventure Zoo in Emmen
Ongeveer een half uur rijden vanaf camping de Hondsrug in Eext ligt Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Bezoek in één dag dieren uit alle werelddelen.

Zie ook: www.wildlands.nl

Landgoed Tenaxx

In het dorpje Wedde ligt het nieuwe dinopark Landgoed Tenaxx, waar kinderen en volwassenen alles over dinosaurussen kunnen leren en van alles kunnen doen en beleven. De kinderen kunnen onder andere stempels verzamelen in hun eigen dinopaspoort, door het herkennen van brullende dino’s, een dinoskelter opgraven of jagen met een lasergun op dino’s. Wanneer ze alle stempels hebben verzameld worden ze bekroond tot echte dinoranger.

Tevens kun je een wandeling maken door het grote bomenpark, een verzameling van maar liefst 650 treurbomen en daarmee de grootste verzameling treurbomen ter wereld. Ga ook een educatief dagje uit naar Landgoed Tenaxx.

Zie ook: www.landgoedtenaxx.nl

Drouwenerzand Attractiepark
Drouwenerzand Attractiepark is het voordeligste pretpark van Europa! Bij de toegangsprijs is niet alleen de toegang tot het attractiepark inbegrepen maar kun je de hele dag inclusief en onbeperkt genieten van frites, kroket, frikadel, hamburger, verse dagsoep, koffie, thee, ranja en softijs.

De attracties en speeltoestellen zijn uitgezocht voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn stoere attracties voor de echte durfals en rustige attracties en speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Van de rustige oldtimerbaan tot de Para Jump die ‘over-de-kop’gaat, ideaal dus voor de verschillende leeftijden.

Drouwenerzand in Drouwen bij Gasselte heeft in 2017 de gouden ster ontvangen van Land van ANWB 'Leukste uitje van Drenthe' en is een All-inclusive attractiepark.

Zie ook: www.drouwenerzand.nl

TT Circuit Assen
Een bezoek aan een evenement van TT Assen belooft een en al spektakel. Op en om het circuit is veel te zien en beleven. Zie ook: www.tt-assen.com

Nog meer uitjes vind je op: www.uitmetkinderen.nl