Een dagje naar het strand in Drenthe

Een dagje naar het strand is dichterbij dan je denkt. Op slechts 8 kilometer van de camping ligt de prachtige zwemplas ’t Gasselterveld. Deze zwemplas doet met haar blauwe water en witte zandstrand bijna tropisch aan. De perfecte bestemming voor een heerlijk dagje zon, zee strand!

Veilig zwemmen in de zwemplas ’t Gasselterveld

De voormalige zandwinning bij ’t Gasselterveld is al jaren favoriet bij zwemmers. Staatsbosbeheer heeft begin 2017 aan de oostkant van de plas een ondieper gedeelte gemaakt. De ballenlijn geeft nu aan waar veilig gezwommen kan worden en waar het diepere deel van de zwemplas begint. Kinderen kunnen nu onbezorgd spetteren en spelen in het ondiepe water, zandkastelen bouwen of zandtaartjes bakken.

Zwemplas ’t Gasselterveld ligt naast zwemvijver ’t Nije Hemelriek. In deze zwemplas kan heerlijk gezwommen worden, maar ook zijn hier diverse speel- en horecafaciliteiten aanwezig. Drenthe staat bekend om haar prachtige natuur, Nationale Parken, heidevelden, zandverstuivingen en pittoreske dorpjes, maar ontdek ook eens de natuurlijke waterkant van Drenthe.