De Hunzevallei bij Eext, Annen en Spijkerboor

Camping de Hondsrug ligt te midden van uitgestrekte natuurgebieden, waaronder de Hunzevallei. De Hunzevallei is een gebied met een rijk en gevarieerd landschap. De combinatie van mooie natuur, sfeervolle dorpen en watergebieden zorgen voor een unieke omgeving. De Hunzevallei biedt veel mogelijkheden voor wandelaars, natuurliefhebbers en watersportliefhebbers. De Hunzevallei is tevens de bron van het drinkwater in een groot deel van Drenthe.

Wandelen en fietsen door de ongerepte natuur

De Hunzevallei kronkelt heel mooi in Spijkerboor, waar ook de Bever zijn onderkomen heeft. De Hunzevallei staat bekend om zijn ongerepte natuur. Je komt er nauwelijks iemand tegen, maar het kan maar zo zijn dat je paarden en koeien tegen komt in de natuur. Er zijn diverse routes uitgestippeld die je kunt bewandelen of fietsen, van diverse lengtes. Een bekende wandelroute is het Hunzepad, een lange wandeling van de bron van de Hunze naar de uitstroom in het Zuidlaardermeer.

Terrasje pakken in de Hunzevallei

Tijdens de wandel- en fietstochten kun je langs diverse pittoreske dorpjes komen. Hier kun je uiteraard een pauze inlassen en een welverdiend terrasje pakken. Maak dan gelijk een dorpsommetje en ontdek zelf hoe mooi de Hunzevallei is. Vanaf de camping kun je zo de uitgestrekte natuurgebieden van de Hunzevallei intrekken.

Wil je meer weten over dit natuurgebied, bezoek dan de website www.hunzevallei.nl of het prachtige waterwingebied Beevenen.